Dag 11 på Malta

Imorgon är det dags för Linus L och Linus B att ta över, så idag säger vi från Madliena hejdå. Men först ska vi berätta om dagens innehåll. Tyvärr har Cajsa inte så mycket att berätta, hon har spenderat sin lediga dag hemma då hon inte mått så bra. Men det finns saker att skriva om ändå.

Linneas dag:  Min praktikdag börjar kl 8.00 och idag kom jag ungefär kvart i. Efter det fick jag vänta nästan en timme innan John (han som berättar vem vi ska vara med osv) berättade att Christian som vi skulle vara med skulle komma om ungefär en timme. Under den tiden skulle vi titta på medan två andra av teknikerna försökte ansluta en apparat till Ethernet, utan att lyckas. De skulle förklara vad det var för något när den anslutits, så jag vet faktiskt inte vad det var för något. En bidragande faktor till att jag inte förstod alls skulle jag tro är att de sinsemellan pratar maltesiska, vilket inte hjälper mig alls. Timmarna fram till kl 10 var alltså långa. Senare blev dock dagen bättre.

När Christian väll kommit och fixat med lite grejer på kontoret kom vi äntligen iväg till sjukhuset där dagens uppgift väntade, att montera två nya laparoskopiapparater. Det är på riktigt helt otroligt hur stora lådorna delarna kom i var, att man inte kunde få såna att leka med som liten! Efter att vi packat ur lådorna, i dem fanns massa mindre lådor med delar i (mindre men inte små för det) tog vi lunch. Hela eftermiddagen spenderade vi sedan med att bygga ihop apparaterna. Det är som ett ställ med våningsplan på, som först måste monteras och sen kopplas samman. Varje laparoskopiapparat består dessutom av två enheter. Idag hann vi bygga ställningar och sätta upp maskiner, men inte koppla in något. Arbetet fortsätter imorgon, om vi inte delegeras till någon av de andra teknikerna. (Mest för att det är rolig fakta, beställningen på de maskiner vi meckat med idag var 0.5miljoner euro, alltså 5miljoner svenska kronor..!)

Helt ärligt så hoppas jag att vi får åka med Christian igen, för han är en av dem som faktiskt pratar med mig (mer än att bara förklara vad de gör) samt att idag är första dagen som vi faktiskt fått GÖRA något. Annat än bara titta på och lyssna. Även om man lär sig av det också så är det inte så roligt att göra varje dag.

Sist kommer även bilder från min väg hem, på LOVE-sign i Swieqi och kaktusar (igen).

 

Titta till vänster och jämför med dörren för att förstå storleken.
Den enklare delen av laparoskopin.
Den mer avancerade av laparoskopin.
Lådberget efter dagens arbete.
Lovesign.
Kaktusar, överallt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *