Dag 13 i Malta

Idag så har både Linus & Linus varit sjuka och dagen har inte varit så händelserik, därför kommer ni istället få en tillbakablick på hur vi har haft det i veckan.

 

Eftersom att barnen i skolan är inne på ett tema med natur så åkte Liffners klass I tisdags med buss till San Anton som är Maltas presidents trädgård. Barnen tog med sig förstoringsglas för att undersöka djur och växter, även om visiten var kort uppskattades besöket. Efter att barnen hade vandrat runt och utforskat presidentens trädgård begav vi oss mot ”The Box” som är en musik och dansstudio där de fick spela trummor och lära sig att röra sig till olika takter. Det var intressant att kunna jämföra hur lärare i Sverige och Malta planerar studiebesök, i Malta känns besöken mer spontana och det leder till att lärarna lätt blir stressade. Utöver det så gick dagen bra och barnen skötte sig exemplariskt.

 

Här ser ni hur barnen ivrigt springer för att få se på sköldpaddorna i presidentens damm.

 

 

Varje dag efter jobb så har vi båda gått ut på promenader och vi har fastnat för ett ställe i Pembroke vid militärens skjutbanor, som är en stor klippstrand. Stranden ligger ungefär 10 minuter från vår värdfamilj. När man når stigen ut mot stranden möts man av en mängder varningsskyltar där det står att man inte får tillträda när de röda flaggorna är upphända eftersom att det då pågår övningar med eventuellt skarp ammunition. Väl på stranden möter man en mängd hundägare som leker med sina hundra och turister som fotograferar.

 

På onsdagen åkte vi in till Valletta (Maltas huvudstad) för att utforska men vädret var inte på vår sida så det blev en kort vistelse bland gågatorna och en måltid på en restaurang.

 

En enorm fontän vid ingången till Valletta

 

På torsdagen vandrade vi som vanligt efter jobbet vid stranden och senare på kvällen gick en del av Bf och El till en spelhall i St. Julian för att spela biljard.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *